depositphotos_69024335_l-2015

VIDEO og PODCAST

NB: Se "Viktig info" nederst på denne siden.
 

           6 sesjoner med undervisning av Øivind Benestad. Se også kurset SAMLIVSREVOLUSJON (første hovedmeny på dette nettstedet), der du finner ressurser som kan brukes sammen med videoene.

Videoer med undervisning, samtaler/debatter, dokumentarer

1. Tranståget og tonårsflickorna. (Anbefales varmt!)

Svensk TV viste i 2019 to sterke dokumentarer om hvordan barn og unge som opplever kjønnsinkongruens, blir bekreftet i sin usikkerhet og forvirring av sexologer og helsepersonnell. Som resultat blir mange utsatt for irreversibel behandling med pubertetsblokkere, hormoner og til slutt kjønnsoperasjoner. De to dokumentarprogrammene gjorde et sterkt inntrykk i Sverige og mange slo alarm, ikke minst helsepersonnell. Som en lege sa: Hvis dette får fortsette, kan det bli den største skandalen i svensk medisinsk historie. - Filmene ligger tilgjengelig på YouTube, med engelsk teksting. Se programmene (gjerne i en gruppe) og tips andre om dem! 

The Trans Train – Del 1. En sterk, svensk dokumentarfilm med engelsk teksting. (59 min)
https://www.youtube.com/watch?v=sJGAoNbHYzk

The Trans Train – Del 2. En sterk, svensk dokumentarfilm med engelsk teksting. (58 min)
https://www.youtube.com/watch?v=73-mLwWIgwU

The Trans Train – Del 3. En kort og interessant oppsummering et år etter at de to dokumentarfilmene ble sendt. (14 min) 
https://www.youtube.com/watch?v=W3WqLT9NEnU

2. Intervju med Stefan Gustavsson (63 minutter). Tematikken er kjønnsnøytralt ekteskap, seksualitet og kjønn, kjærlighet og familie. Stefan Gustavsson er tidligere generalsekretær i den kristne studentlagsbevegelsen i Sverige, rektor på Credo-akademin i Stockholm og generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen. Nå leder han Apologia - Centrum för kristen apologetik i Stockholm. Stefan er regelmessig i Norge og underviser blant annet på NLA Gimlekollen i Kristiansand.

3. Kjønn, biologi, Bibel og samliv (61 minutter). Undervisning av Syster Sofie på det svenske Oase-stevnet i 2019. Talen begynner på 25 min 10 sek. Undervisningen er dyptpløyende, informativ og samtidig enkel. Syster Sofie er katolsk nonne og har skrevet flere bøker om kjønn, seksualitet og samliv og er mye brukt som foredragsholder over hele Sverige.
3b. Samtale mellom Syster Sofie og Olof Edsinger, om "Kroppens teologi".

4. Sex, Gender and Identity (39 minutter). Informativ og solid undervisning av Dr Ana Samuel, CanaVox.com.

5. "The Love that Brings New Love into the World" (31 minutter). Interessant tale av Rabbi Sacks, tidligere sjefsrabbi i Storbritannia og det britiske Samveldet. På nettstedet http://rabbisacks.org/love-brings-new-life-world-rabbi-sacks-institution-marriage/ finner man både en video med høydepunktene i talen (6 minutter), hele talen (31 minutter), en podcast med talen (31 minutter) samt en skriftlig versjon av talen.

6. Queer Theory on the Rise (55 minutter). Undervisning på Forum of Christian Leaders, v/ Olof Edsinger, generalsekretær i Svenska Evangeliske Alliansen. Korte videoer på 2-3 minutter med Edsinger om samme tematikk finnes her: http://foclonline.org/users/oedsinger

7. When Harry became Sally: Encountering the Transsexual Moment (55 minutter). Foredrag av Ryan T. Anderson og transseksualitet. Han har skrevet en av de beste bøkene om temaet (2018). Den har samme tittel som foredraget. På YouTube kan du se og høre en lang rekke foredrag og debatter med Ryan T. Anderson.

8. A Panel Conversation on Transgenderism (70 minutter). En meget interessant og informativ video med innlegg og samtale med fire kvinner som har tankevekkende historier, ledet av Ryan T. Anderson.

9. The Transgender Agenda (50 minutter). Foredrag av Peter Saunders, leder av Christian Medical Fellowship i Storbritannia. Før foredraget er det en 4 minutters reportasje med tankevekkende intervjuer blant noen amerikanske studenter.

10. Solid og god undervisning av Sam Allberry i mange videoer på Youtube. Han er prest i Den anglikanske kirke i Storbritannia. Se to bøker av ham i menyen "Gode bøker".

11. En lang rekke videoer med interessante taler av Sam Allberry, på nettstedet til den amerikanske organisasjonen The Gospel Coalition. Sam Allberry er prest i den anglikanske kirke i England og er åpen om at han føler seksuell tiltrekning til menn. Han er en av de mest profilerte evangelikale stemmene i kjønns- og samlivsdebatten i England. Han har skrevet flere bøker, blant annet den bestselgende lille boka Is God anti-gay?

12. Bibelen eller biskopene? (47 minutter). Sølve Salte, tidligere prest i Rogaland, underviser om konflikten mellom samfunnets og Bibelens lære om ekteskap. 

13. Is God OK with People Being Transgendered? (9:34 min). Ravi Zacharias Ministries

14. Ravi Zacharias on the Christian view of homosexuality (11:21min)
 

VIKTIG INFO:

Videoene og undervisningen ovenfor inneholder interessant stoff som mange vil ha utbytte av å bli kjent med. Det betyr imidlertid ikke at Stiftelsen MorFarBarn nødvendigvis er enig i alt som formidles. Når vi linker til ulike nettressurser, betyr det ikke at vi setter et allment godkjenningsstempel på organisasjonene eller personene som står bak ressursene, eller at budskapet deres skal "svelges rått". 

Derfor: Lytt til undervisningen med en sunn, kritisk sans. Og bruk eventuelt informasjoner, momenter, kunnskap og argumenter som du synes er gode og kan være nyttige, i din egen refleksjon, samtaler og undervisning. Dersom du oppdager ressurser og nettsider som du mener vi bør fjerne linkene til, hører vi gjerne fra deg.